Polariteitsmassage

 
Deze massage is ontwikkeld door dr. Randolph Stone, een in Oostenrijk geboren natuurgeneeskundige, die ontdekte dat ons lichaam net zoals de aarde, over polen beschikt die geladen zijn. Zo is de bovenkant van ons lichaam positief (+) geladen en hebben onze voeten een negatieve (-) lading.
 
 

Wat is polariteitsmassage?

Polariteitsmassage is een energetische lichaamsmassage. Door te veel spanning, fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld stijve nek, rugklachten, vermoeidheid, etc. vindt er een verstoring in de doorstroming van de energie plaats, deze veroorzaakt dan ook blokkades.
 
Als er blokkades zijn, stroomt de levensenergie langzamer, zoekt een omweg of wordt verspild aan energievreters.Vergelijk het met een tuinslang als er een knik in zit, voor de knik hoopt het water zich op en erachter is er te weinig water. Dit gebeurt ook met onze energie. Er is wel doorstroming maar die is niet goed of minder verdeeld.
 
 

Hoe werkt het?

Door de polariteitsmassage wordt de doorstroming bevorderd. De essentie van deze massage is, dat deze energetische blokkades in het lichaam opheft zodat de energiedoorstroming weer optimaal kan zijn. Het herstellen van het evenwicht doen we doormiddel van onder andere bindweefselmassage en polariteitsgrepen. Polariteitsgrepen zijn grepen om de plus- en de minpolen in het lichaam te verbinden. Tevens werkt het op drie niveaus: fysiek, emotioneel en mentaal.

 

Wat kan er optreden tijdens of na een polariteitsmassage? 

  • Koude of warme rillingen
  • Slaperigheid / geeuwen
  • Opkomende emoties
  • Energiek gevoel
  • Oude kwalen kunnen tijdelijk terugkomen om daarna te verdwijnen.
  • Losgekomen afvalstoffen komen vrij d.m.v. meer transpireren, donkere urine, ontlasting etc.