Holistic Pulsing

Holistic Pulsing kan bij vrijwel iedereen toegepast worden en is een opzichzelfstaande behandelmethode, maar kan ook gecombineerd worden mét en als waardevolle ondersteuning dienen van andere methoden.

Het is een respectvolle behandelwijze  waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Door het pulsen van het lichaam in een speciaal op de persoon afgestemd ritme, wordt vanaf het eerste moment het hele lichaam in een stromende, golvende beweging gebracht. De ritmische pulsen variëren op speelse wijze van heel klein naar groter en kunnen gecombineerd worden met rollende en strekkende bewegingen, maar mogen niet pijnlijk zijn.

Ontspanning, bewustwording en genieten!

Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust en gaat zich ontspannen. De continuïteit van de pulsen geeft de cliënt, de mogelijkheid zich aan deze stromende golfbewegingen over te geven. Vanuit deze ontspanning kan de cliënt zich steeds meer bewust worden van zijn eigen lichaam.

Mede door de afwisseling van kleine en grote pulsen, mobilisaties, het “wiegen” en het spelen met armen en benen kan een sessie afwisselend een speelse en toch zeer intense ervaring zijn.
De helende werking van Holistic Pulsing houdt niet op als er gestopt wordt met pulsen, de stroming wordt dan soms zelfs intenser gevoeld. Het is dan ook belangrijk om na een sessie de tijd voor u zelf te nemen.

Water

Naast het heel specifieke ritme van Holistic Pulsing en het gevoel van veiligheid, dat ontstaat door de zachtheid en het luisteren naar de grenzen, speelt water een grote rol. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit water. De grote kracht van water is het vermogen om overal in het lichaam zijn weg te vinden.
Tijdens een sessie worden door de stromende en golvende bewegingen de vloeistoffen in het lichaam in beweging gebracht. Hierdoor worden alle lagen in ons geraakt en tot een harmonisch geheel geïntegreerd. Tevens stimuleert het de doorstroming van de lichaamsvochten en bevordert het de afvoer van afvalstoffen. Waar spanningen zijn, worden afvalstoffen vastgehouden en is er geen doorstroming. Als spanningen losgelaten worden, komen ook vastgehouden afvalstoffen vrij.
 
U zult begrijpen dat water drinken belangrijk is na deze behandeling, zodat de afvoer optimaal geactiveerd wordt.

(oa. Bron van holisticpulsing.com)